Opinie klientów

Napisać recenzję
  • Wszystkie recenzje(1138)
  • Obrazy
  • Wideo(0)
  • All Star
    • All Star(1138)
    • 5 Star(1040)
    • 4 Star(74)
    • 3 Star(5)
    • 2 Star(6)
    • 1 Star(13)
Sortuj według:
Do podglądu
  • Do podglądu
  • Najbardziej pomocny
  • Najnowszy
Recenzje tylko z Twojego kraju (Poland)
|
Pokaż oryginał

Część recenzji została przetłumaczona automatycznie.

  • 04/12/2021

    Nie jest to ładowarka MPPT, jak twierdzą inni ludzie. To PWM, zobacz załączone zdjęcia, nie ma w środku cewek ani transformatorów, które przystosowują impedancję z panelu słonecznego do baterii. Ciekawe itt ma dwa złącza beczkowe, które nie są udokumentowane.

    Komentarze (9)
    Pokaż oryginał
  • 24/08/2021

    Doskonały produkt, który zakupiłem i używałem przy poprzednich okazjach. Jednostka jest dobrze zapakowana do wysyłki i w swoim własnym pudełku. W polu znajduje się sterownik ładowania oraz instrukcja instalacji i konfiguracji w języku angielskim i chińskim. Schemat sterownika zawiera jasne instrukcje, w jaki sposób wejście, akumulator i wyjście obciążenia panelu słonecznego są połączone za pomocą parowanych (plus/minus) terminali śrubowych. Sterownik może być skonfigurowany za pomocą przycisków wyświetlania i wyboru. Wyświetlacz jest na tyle duży, że można go odczytać bez okularów, ale nie jest oświetlony, więc będzie wymagać zewnętrznego źródła światła do odczytu w ciemnym otoczeniu. Sterownik obsługuje wyświetlanie napięcia baterii, prądu ładowania paneli słonecznych, prądu rozładowania, skumulowanej mocy wyładowania i skumulowanej mocy ładowania. Sterownik obsługuje konfigurację odłączenia wysokiego napięcia akumulatora, odłączenia niskiego napięcia, reaktywacji niskiego napięcia oraz tryb pracy obciążenia, który pozwala użytkownikowi wyłączyć obciążenie 'x' godzin po zachodzie słońca lub uruchomić obciążenie 24 godziny na dobę. Jeśli chodzi o typy baterii, kontroler jest dość elastyczny jak odłączenie wysokiego napięcia i odłączenie niskiego napięcia i w pełni konfigurowalny w granicach systemu (czyli 12 woltów lub 24 woltów). Zamówiony kontroler to model 100 amperów. Podręcznik tego kontrolera przewiduje, że może naładować 60 amp do baterii i 30 amp do obciążenia jednocześnie, co daje tylko 90 amperów, ale myślę, że musi być trochę swobody dla prądu wewnętrznego. Wygodnie kontroler posiada dwa wyjścia USB. Są to słabe wyniki. Należy pamiętać o tym, aby podłączyć akumulator do sterownika przed wejściem słonecznym i wyjściem obciążenia i upewnić się, że podłączone baterie są rozsądne naładowane. Powodem tego jest to, że kontroler wyczuje napięcie akumulatora i ustawia się na system 12 wolt lub 24 wolt.

    Komentarze (9)
    Pokaż oryginał
  • 15/06/2020

    Jeszcze nie próbowałem, ale chyba tego potrzebuję. Dziwię się, że nie wrzucili instrukcji do tego w sieci. Stąd powód umieszczenia jej w mojej recenzji. Podręcznik nie wspomina o portach po obu stronach terminali śrubowych. Co to za porty? Czy są to alternatywne porty wejścia panelu słonecznego i obciążenia? Możesz ich użyć zamiast terminali śrubowych?

    Komentarze (2)
    Pokaż oryginał
  • VIP1
    IN
    05/10/2018

    This product is NOT MPPT Solar Charge Controller but a PWM Solar charge controller. I have been cheated buy the wrong product description and showing this as MPPT Solar Charger Controller. There are many options this site and for lessar price for a PWM based Solar Charge Controller. Now looking for the options to return replace this product.

    Komentarze (8)
    Pokaż oryginał
  • 26/09/2021

    Dobra cena za standardowy kontroler słoneczny, ale nie jest to kontroler MPPT.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 02/06/2020

    Dobry jak zawsze. Dziękuję Banggood i Buffalo Logistyka. Kocham logistykę w Buffalo. Nie dają żadnego stresu, gdy załatwiają moje zamówienia w przeciwieństwie do DHL

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 11/01/2021

    Jeszcze nie próbowałam. Otrzymałem go w 10 dni. Turcja sprzedaje około 550 tl, a ludzie, którzy go zapewniają kupują go z zagranicy i sprzedają nam :) mówię płacić mniej od Banggood. Zapiszę to, jak spróbuję. Zintegruję cztery panele 160 V, 2 100-a żelowe systemy baterii.

    Komentarze (17)
    Pokaż oryginał
  • 22/05/2020

    Używam tego Controllera od dwóch miesięcy w moim małym słonecznym systemie ( 50w panel polikrystaliczny, 12v 18 AGM Battery) i dziś jest wok. Urządzenie to służy tylko do baterii kwasów ołowiu (otwarte, AGM, żel). W podręczniku nie jest jasne co do „Bat 1, Bat2, Bat 3", ale uważam, że Bat 1 jest OTWARTY, Bat 2 AGM, Bat 3 Gel. Ustawiłem sterownik w Bat 2 i działa wok. Instrukcje są bardzo krótkie, ale łatwo zrozumieć podstawowe funkcje. Jakość materiału jest bardzo dobra. Sterownik zawiera obciążenie 2 USb 5 v i posiada 2 dodatkowe złącza 12v w przycisku (nie podano w instrukcji). Lewa strona jest aktywna w godzinach słonecznych, a prawa w nocy. Nie wiem, czy to urządzenie jest MPPT czy nie, ale od dwóch miesięcy w moim układzie słonecznym działa skutecznie i poprawnie. Polecam to.

    Komentarze (1)
    Pokaż oryginał
  • 03/11/2020

    Doskonałe urządzenie. Brakuje 1 śruby patrz zdjęcie. Ogólnie dobrze wykonana, dobra robota w lutowaniu, mosfety wyizolowane od dennej metalowej płyty. Dwa gniazda na dole są alternatywą dla energii słonecznej (po lewej) i obciążenia (po prawej) - wygodne. Przetestuje funkcjonalność za kilka dni.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 28/03/2020

    Witam, dostałem paczkę od 24.03.2020. Nie jestem jednak pewien, dopóki nie kontroluję maksymalnego napięcia, które wytrzyma regulator. Ku mojemu zaskoczeniu, jak tylko kontroler został podłączony, spalił się. Moje ogniwo słoneczne ma 48 woltów. Błąd ten wynika głównie ze mnie i nie jest związany ze sprzedającym. W niedalekiej przyszłości upewnię się o tym bardzo ważnym szczególe.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
Show:

    Całkowity 0 stron

    Idź do strony

    Możesz być zainteresowany

    recommendation for you
    • US$20.99
    • US$184.79
    • US$95.85
    • US$37.99
    • US$6.89
    • US$46.19
    • US$36.99
    • US$57.49
    • US$57.74
    • US$8.99
    • US$13.99
    • US$25.99
    • US$13.99
    • US$78.53
    • US$20.45
    • US$11.99
    • US$26.99
    • US$69.29