Opinie klientów

Napisać recenzję
  • Wszystkie recenzje(178)
  • Obrazy
  • Wideo(0)
  • All Star
    • All Star(178)
    • 5 Star(143)
    • 4 Star(9)
    • 3 Star(8)
    • 2 Star(5)
    • 1 Star(13)
Sortuj według:
Do podglądu
  • Do podglądu
  • Najbardziej pomocny
  • Najnowszy
Recenzje tylko z Twojego kraju (Poland)
|
Pokaż oryginał

Część recenzji została przetłumaczona automatycznie.

  • 21/04/2022

    Kupiłem drugi panel słoneczny, ponieważ dwa z nich wydają się być idealne do mojej zapasowej baterii. Cena / wydajność jest nadal bardzo dobra. Zmierzyłem Voc'a ponownie, to nawet więcej niż specyfikacje. Przetestowałem jeden panel z elektrownią Bluetti, może osiągnąć moc ładowania 100W. W pochmurnej pogodzie moc waha się zwykle od 35-80W.

    Komentarze (10)
    Pokaż oryginał
  • 24/10/2021

    From the product description it was already clear that this panel could never supply 150W. Short circuit current multiplied by open circuit voltage is NOT the correct way to specify the power of a solar panel. After testing myself on a very clear and cool day by putting two panels in series and measuring with different methods I reached a maximum of 175W. This is for two panels, so 87.5W per panel. I measured while charging batteries with two different MPPT solar charge Controllers and both gave the same result +/- 2 W. For the price the panels performance is still okay, just don't expect to get the performance indicated. What I also highly doubt but obviously won't test is the "waterproof" part. I expect the panels themselves to be absolutely water-resistant but can't image the same for the junction box with the output connections. While it is inside the bag on the back of the panels I doubt this is waterproof for more than a few minutes if light drizzle. You better don't put this permanently outside but just set it up temporarily when the sun is out. I haven't contacted the seller as I don't expect any improvement to be possible but I more or less got what I expected.

    Komentarze (5)
    Pokaż oryginał
  • 22/09/2021

    Szybka dostawa, starannie zapakowane, przetworzone ok, pierwsze testy ok, ok, amp ok, amp mniej słońca, zalecane jest w cenie

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 27/04/2022

    Zalety: | | Dobrze zapakowana Jak opisano Przetwarzanie wysokiej jakości wtryskiwaczy Akcesoria uniwersalne W pełni funkcjonalna Przeciwwskazania: | | | |: - Złącza Power BankComment - Wagi wagowe - Tylko 130W Moc wyjściowa

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 29/03/2022

    Solar-Testbetrieb aufgenommen So, die Gerätschaften sind schon mal fest installiert, fehlt nur noch die 12V Solarbatterie, dann kann die Ernte beginnen. Die Zellen brachten heute bei bedeckten Himmel schon 19.5V und ca. 3.8A Strom, nicht übel. Die 20Ah (5V) Powerbank wird zügig geladen. Das SolarPanel hat 4 direkte Ausgänge, inkl. USB 3 und DC 19V für den MPPT-Regler --》Solar-Batterie. Die Batterie passt genau in dieTransportbox. Das Solarpanel kommt rechts an den Sichtschutz oder oben aufs Garagendach. Das Ganze ist auch mobil nutzbar, z.B. für Camping oder Boot. 😊👍🏻 Der Sommer kann kommen! An Ideen mangelt es mir jedenfalls nicht. Wer rastet, der rostet. Die Umwelt schützen mit Solar - ist doch SONNENKLAR! Mein neuestes Projekt ist eine kleine 150Wp (23.6V/6.5A) PHOTOVOLTAIK-Solarstromanlage mit MPPT-Regler 10A, 600W/1200W reiner Sinus-Wechselrichter 230V für den Garten, 12V/120Ah AGM-Solarbatterie als Energiespeicher, zum Aufladen der eBike-Akkus (2x500Wh), 2 Handys, 3 Tabletts ca. 85 AA-Akkus und einige 18650, 26650. Da kommt im Jahr ganz schön was an Ladebedarf zusammen. Nicht zuletzt der Weinkühlschrank in der Garage mit ordentlich Strombedarf. 100% selbst erzeugter Solarstrom ist ein gutes Gefühl und ein kleiner Beitrag zum Energie sparen. Zudem macht es viel Freude, sich mit dieser spannenden Materie einmal detailliert auseinandersetzen und alles wie geplant auch erfolgreich in die Praxis umzusetzen. Alles selbst erlesen, gerlernt und die Einzelkomponenten zusammengesucht. Bin sehr gespannt auf das Ergebnis. Stromersparnis derzeit im Jahr bei ca. 335 kWh, bei den jetzigen Strompreisen sind das ca. 134,-€ pro Jahr, Tendenz steigend. Die Anlage macht sich also schon in ungefähr 2.9 Jahren bezahlt. Not so bad, wie ich finde. Lebensdauer ca. 12 - 15 Jahre. Unser Garten hat Sonne von 110 - 270°, also SO/S/SW/W ideale Bedingungen. Ausrichtung von Photovoltaik: Mit der Ausrichtung einer Photovoltaikanlage ist in der Fachsprache die Ausrichtung der Module zu einer Himmelsrichtung gemeint. Ideal ist eine vollständige Ausrichtung der Module in Richtung Süden, da die Sonneneinstrahlung im Süden am höchsten ist.

    Komentarze (1)
    Pokaż oryginał
  • 31/03/2022

    Biorąc pod uwagę cenę błyskawicznej transakcji jest wybitny. Od razu widać, że produkt jest dobrej jakości. Zmierzyłem napięcie panelu, jest to 23.4V, jest to zgodnie ze specyfikacją. Pod słońcem dość szybko naładował mój telefon. Powierzchnia panelu i wydajność komórek real max. Moc może wynosić około 100-110W, zwykle przy dobrym świetle słonecznym można spodziewać się czegoś pomiędzy 80-100W.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 13/11/2021

    Dobrze, dobrze

    Komentarze (4)
    Pokaż oryginał
  • 03/04/2022

    Szybka dostawa, ok 👌

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 25/04/2022

    Szybka dostawa i dobre opakowanie. Bardzo podobają mi się złącza i karabinki.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 02/10/2022

    Jest to dobry, mocny panel, który może ładować wszystko, co usb, ma również wyjście DC, dzięki czemu można ładować laptopa lub baterię i takie. To jest warte swojej ceny, jeśli chcesz zaoszczędzić trochę na rachunkach za energię, uzyskaj tyle energii ze słońca za darmo!

    Komentarze
    Pokaż oryginał
Show:

    Całkowity 0 stron

    Idź do strony

    Możesz być zainteresowany

    recommendation for you
    • US$194.99
    • US$16.99
    • US$156.99
    • US$114.99
    • US$89.99
    • US$194.99
    • US$49.99
    • US$71.99
    • US$108.99
    • US$67.99
    • US$104.99
    • US$134.99
    • US$28.99
    • US$39.99
    • US$27.69
    • US$99.99
    • US$9.99
    • US$72.99