Opinie klientów

Napisać recenzję
  • Wszystkie recenzje(227)
  • Obrazy
  • Wideo(0)
  • All Star
    • All Star(227)
    • 5 Star(207)
    • 4 Star(14)
    • 3 Star(1)
    • 2 Star(5)
    • 1 Star(0)
Sortuj według:
Do podglądu
  • Do podglądu
  • Najbardziej pomocny
  • Najnowszy
Recenzje tylko z Twojego kraju (Poland)
|
Pokaż oryginał

Część recenzji została przetłumaczona automatycznie.

  • 26/10/2020

    Jest to ładny zestaw, a po zbudowaniu działa dobrze! Brak instrukcji nie był dla mnie problemem, ale może być dla kogoś nowego w budowie urządzeń elektronicznych. Zrobiłem kilka zdjęć gotowej tablicy i umieściłem je tutaj, aby pomóc innym. Jedno nie jest jasne na tablicy, kiedy montuje kondensator elektrolityczny w dużym gniazdku, upewnij się, że wystarczy drutu, aby go zgiąć płaski, bo nie dostaniesz chipa do gniazdka później! Obserwuj poprawną polaryzację kondensatorów, na boku każdego będzie widoczny biały pasek z negatywnym znakiem (minus). W każdym przypadku musi się to znajdować po zacienionej stronie okrągłej oznaczonej pozycji połączenia. Oddzielne IC na własnej mini-boardzie w środku jest fiddly i może potrzebować dodatkowego ciepła, aby lutownica mógł prawidłowo podpłynąć do połączeń. Nie jest to problem, ponieważ ciepło niekoniecznie dotrze do chipa w środku. Wyrównaj to tak, aby kryształ na krawędzi pasował do diagramu na tablicy. Dopasuj najpierw wszystkie małe, niskie komponenty (głównie rezystory) lub później będzie trudno je zmieścić wśród większych elementów. Nie ma elementów na rewersie płyty, ale lepiej jest podłączyć kabel głośnikowy poniżej płyty, bo i tak kończy się za obwodem. Połączenia z ekranem są proste. Pas złączy, które dostarczają może być dłuższy niż jest to potrzebne, więc po prostu oderwij dodatkowe. W zestawie było kilka dodatkowych elementów, które otrzymałem. Jeśli zostało ci kilka, nie martw się, że coś przeoczyłeś! Musiałem dostarczyć swój własny nakrętek i śrubę, żeby zmieścić antenę, to nie jest wielki problem. Nie ma nic więcej. Mam nadzieję, że to pomoże. Stephenie.

    Komentarze (1)
    Pokaż oryginał
  • 13/09/2020

    Zebranie trwało około 5 godzin bez instrukcji. To oczywiste, dokąd idą komponenty. Nie spieszyłem się. Upewnij się, że zginasz kondensatory, które będą pod mikro, żeby nie kolidowały z mikro. Urządzenie odbiera lokalne stacje radiowe na górze domu. Jest trochę statyczny, gdy jest używany na dole domu. Wygląda na to, że śruby do montażu akrylowej sprawy mogły być trochę dłuższe. Poza tym, wiem, że popełniłem błąd, to przymocowanie kabli głośnikowych na przodzie PCB. Jeśli podłączysz głośniki z tyłu PCB, będziesz miał mniej problemów z drutami zakłócającymi akrylową obudowę. Jest to zasadniczo zestaw do ćwiczeń lutowania, ponieważ po złożeniu niewiele można zmodyfikować bez większej wiedzy o programowaniu. Fajnie było to zmontować. Przyciski kontrolują następujące (od lewej do prawej): moc, głośność (w górę), głośność (w dół), wyszukiwanie kanałów (w górę), sterowanie LED. Wygląda na to, że jeśli jest to stereo FM, jak mówi LCD, powinno być z dwoma głośnikami. Podoba mi się fakt, że działa na 5 V. Wygląda na to, że zużywa około 80 mA przy 5 V (zgodnie z moim miernikiem USB), kiedy wszystko działa.

    Komentarze (3)
    Pokaż oryginał
  • 08/04/2021

    Największa zabawa. Działa doskonale. Jest to nowa wersja zestawu radia diy fm i jest naprawdę ulepszona i lepsza w jakości..Bardzo polecam ten zestaw dla wszystkich

    Komentarze (8)
    Pokaż oryginał
  • 20/06/2021

    Wyśmienicie W jednej z otworów należy umieścić podkładkę izolacyjną, ponieważ po umieszczeniu śruby zwarci przewody PCB. UWZGLĘDNIAJĄC!

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 04/11/2020

    Nigdy nie myślałem, że może być tak łatwo zbudować bez żadnych instrukcji. Jeden rezystor zaginął, ale zamiast tego miał 2 wzmacniacze. Nie mogę twierdzić, że się zgubiło. Zaskakująco dobry ton. I przynajmniej tutaj, w Finlad, większość stacji radiowych łatwo znalazła. Za te pieniądze, świetny interes.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 29/06/2021

    The radio is powered from a 5 V USB mains power supply which is not supplied. Included is a power cable from USB-A to standard 5.5 x 2.1 mm power plug. Dominant on the front panel is the display. It shows '==STEREO RADIO==', but that does not make sense, as the radio has only one built-in speaker and is therefore mono. Above the display is a row of ten LEDs. These form a double LED VU-meter, controlled by two KA2284 chips. Below the display, there are two large red push button switches and four small black push buttons. The left red switch turns the radio on or off. Irritating is that the last settings are not stored in the memory. The radio will always start up at the lowest frequency in the FM band that gives an acceptable signal and with the volume set to 8.

    Komentarze (2)
    Pokaż oryginał
  • 24/09/2020

    To radio DIY FM wykorzystujące wyświetlacz TDA5807 i LCD ma o wiele czystszy dźwięk niż projekty wykorzystujące TEA5767. Posiada cyfrowe kontrole głośności, w której najniższy poziom 0, jest nadal słyszalny. Podobnie jak inne zestawy FM, zatrzymuje się tylko wtedy, gdy skanuje i wykrywa silny sygnał, więc słabsze stacje mogą zostać pominięte. Zwiększanie głośności pozwala na rozświetlenie świateł na samej górze, a jeśli jest wystarczająco głośno, centralne zaczynają zmieniać kolor (ciekawe, gdy zainstalowane diody LED to tylko dwie piny). Niektóre wskazówki mogły być pomocne. Aby zabezpieczyć antenę, która była gwintowana, użyłam śruby M2x8mm. Trzy długości śrub były trochę mylące co do miejsca ich użycia. W niektórych miejscach wymieniłem metalowe śruby nylonowymi śrubami M3 x 12 mm. Walet słuchawkowy może być dobrym dodatkiem.

    Komentarze (1)
    Pokaż oryginał
  • 15/07/2021

    nice FM radio kit wel works perfect

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 22/09/2021

    Niesamowite zestaw DIY, wszystkie komponenty są poprawne z niektórymi częściami zamiennymi. Jakość dźwięku jest głośna i przejrzysta. Jedynym minusem jest to, że nie może utrzymać ostatniego kanału radiowego po wyłączeniu zasilania.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
  • 21/09/2021

    To dobra praca, polecam ją. To dobra praca, ale kiedy podkręcisz za głośno, dźwięk się trochę denerwuje.

    Komentarze
    Pokaż oryginał
Show:

    Całkowity 0 stron

    Idź do strony

    Możesz być zainteresowany

    recommendation for you
    • US$27.99
    • US$5.99
    • US$6.31
    • US$6.89
    • US$14.99
    • US$25.29
    • US$5.74
    • US$4.99
    • US$4.19
    • US$12.64